Lyssna på sidan Lyssna

Samlad information om coronaviruset

Här finns samlad information om kommunens arbete med anledning av coronaviruset, information om vad som gäller för företag och föreningar i kommunen samt tips och råd från ansvariga myndigheter. Du hittar även information om vad Nynäshamns kommun gör för att hjälpa, men också vilken hjälp du själv kan få eller bidra med som privatperson, näringsidkare eller förening.

Ställ dina frågor

Du som vill ställa dina frågor om coronaviruset utifrån kommunens roll kan ringa vår anhörigsamordnare Carina Brännäng måndag till torsdag klockan 8-16. Telefon 08-520 738 75. Får du inget svar - lämna namn och ditt telefonnummer så ringer hon upp.

Om coronaviruset på lätt svenska

Coronaviruset sprids just nu i samhället. Här kan du läsa mer om det.

Frågor och svar om coronaviruset

Vi har samlat vanliga frågor och svar om kommunens arbete med anledning av coronaviruset.
Här hittar du våra frågor och svar

Kommunens nyheter om coronaviruset


 • Testa dig vid symtom på covid-19


  Du som är sjuk med symtom på covid-19 uppmanas att boka provtagning för så kallad PCR-test. Provtagningen är viktig bland annat för att smittspårningen ska fungera så bra som möjligt.

 • Förkylda barn och unga rekommenderas att testa sig


  Folkhälsomyndigheten rekommenderar i en ny vägledning att även barn och unga med symtom på covid-19 testar om de har en pågående infektion.

 • Backlurafestivalen blir av - med begränsningar


  Den årliga Backlurafestivalen blir av även i år. På programmet står bland annat karnevalståg, uppträdanden och streetbasket. Arrangemanget är öppet för alla – dock med en begränsning på maximalt 50 personer på grund av covid-19.

 • Kostnadsfritt självhjälpsprogram vid oro


  Nu finns ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för dig som känner oro i samband med covid-19. Programmet är för dig som vill lära dig hantera din oro på egen hand.

 • Plan inför eventuella nya utbrott av covid-19


  Antalet personer som blir allvarligt sjuka i covid-19 har minskat men Folkhälsomyndigheten uppger att det finns risk för att nya lokala och regionala utbrott blossar upp i Sverige. Länsstyrelserna har därför fått uppdraget att ta fram en plan inför eventuella nya utbrott.
Sidan granskad 2020-09-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp